Fangornova knjižnica

Fangornova knjižnica je knjižnica Slovenskega Tolkienovega društva Gil-galad. Imenuje se po Janu H. E. »Fangornu« Boomu, članu nizozemskega Tolkienovega društva Unquendor, ki nam je daroval naše prve knjige (in teh ni bilo malo), nekatere pa je poslal v zameno za Tolkienove knjige v slovenščini, saj je strasten zbiratelj prevodov profesorjevih del.

Zbirka se je večala s pomočjo naših članov in prijaznih donatorjev (ljubiteljev, avtorjev, podjetij in založb) ter danes vključuje knjige, avdio in video posnetke, družabne igre in publikacije domačih in tujih društev. Poleg Fangornove knjižnice se pri nas nahaja tudi Prizmina knjižnica, ki smo jo podedovali po društvu Prizma in ki ponuja širok izbor del s področja znanstvene fantastike in fantazije.

Gradivo iz obeh knjižnic je na voljo za izposojo članom društva Gil-galad. Kmalu po vpisu vam bo knjižničarka ustvarila račun v sistemu Librarika.

Knjige najdete na naslednjih povezavah:

Postopek izposoje:

1. Naslov knjige (zvočnega zapisa, igre ...), ki si jo želite izposoditi, javite Meti Jerman na elektronski naslov tyelperiel AT gmail.com ali se javite v temi Fangornova knjižnica na forumu ali pa knjigo rezervirajte v sistemu Librarika. Če se mudi, ji pošljite zasebno sporočilo na forumu.
  2. Knjigo prevzamete na mesečnem srečanju društva ali po dogovoru.
  3. Rok izposoje knjige je 1 mesec.
  4. Knjigo vrnete na naslednjem mesečnem srečanju, vendar tudi to po dogovoru.

O podaljšanju izposoje, zamudninah in kaznih za izgubo ali poškodovanje knjige se bomo pogovorili na srečanju, če se bo kaj takega zgodilo. Čeprav je mnogo knjig iz sedemdesetih let, pa med njimi ni veliko raritet in jih ni težko dobiti iz angleških ali ameriških spletnih prodajaln rabljenih knjig.

Knjige in ostala gradiva so last društva. Lepo ravnajte z njimi, da jih bodo lahko za vami prebrali še drugi.