gil galad

MLS 2019

trd

Decembrsko srečanje

Pozdravljeni!

To soboto, 8.12.2018, se bomo ob 10h zbrali v kletnih prostorih knjižnice Bežigrad, kjer bomo prisluhnili potopisnemu predavanjo o Japonski, prelistali novo društveno knjižno pridobitev in pripravili načrte za praznovanje 3. januarja.

Srečanje bo potekalo do 13h, nato pa se bomo skupaj odpravili na kosilo v bližnjo picerijo.

Se vidimo! :)

Jesensko mega srečanje 2018

Jesen je tu in z njo tudi naše Jesensko mega srečanje 2018!

Letos bo potekalo od petka, 9. novembra, do nedelje, 11. novembra. Prihod in odhod sta kot po navadi v popoldanskih oziroma večernih urah. Družili se bomo v prostorih Lovske koče Zelše, Cerknica (Google Maps povezava spodaj).

Prijave zbiramo do srede, 7. novembra 2018, na e-mail: drustvo.gilgalad@gmail.com. Cena vikend srečanja znaša 35 € in vključuje dve nočitvi, hrano in program. Čaj in kava bosta kot vedno na voljo, pivo (Laško) pa bo možno kupiti po ceni 1€/pločevinka.

Vabljeni tudi vsi nečlani, ki se dogodka lahko udeležite z doplačilom 10 €, s čimer dobite tudi polletno članarino in zadnjo številko društvenega glasila Sijoča zvezda.

PRINESI S SEBOJ - Copate - Spalno vrečo - Krožnik, skodelico in jedilni pribor - Po želji tudi razne družabne igre, prigrizke in pijačo

Vikend bo namenjen predvsem druženju in igranju namiznih iger. Če vas zanimajo različne ustvarjalne delavnice, to sporočite ob prijavi, da priskrbimo društven material. V soboto zvečer pa nas čaka zaključek letošnjega kreativnega natečaja z naslovom Obskurneži Srednjega sveta ter predstavitev izdelkov naših članov.

Za več informacij in vprašanja nas obiščite na forumu.

Lokacija: Zelše 8d, 1380 Cerknica (https://goo.gl/maps/rqBf2QRubzM2)

Praznovanje 20. obletnice!

PRIJAVO NA DOGODEK NAJDEŠ NA POVEZAVI: http://drustvogil-galad.si/vls/prijava/

vls vls

Mednarodni dan branja Tolkienovih del

trd

Se vidimo! :)

Malo Letno Srečanje 2018

Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad te vabi na Malo letno srečanje 2018 v Ithilienu

mls

Potekalo bo od petka, 9., do nedelje, 11. 3. 2018, v lovski koči Kal nad Hrastnikom.

Na letošnjem MLS-ju se bomo podali v konec 3. dobe Arde, ko so ljudje, hobiti, vilini in škratje slavili dokončno zmago nad Temnim gospodarjem Sauronom. Po številnih težkih bitkah in popotovanju v Mordor se bomo odpočili v Ithilienu, kjer so po uničenju Prstana priredili slavnostno zabavo.

Pričakujte zanimive delavnice in pester program, ki bo potekal v duhu priprav na naše glavno slavje, VLS 20, ko bo društvo Gil-galad praznovalo že svojo 20. obletnico. Kot vedno bomo na sobotni večer priredili tematsko pojedino.

Hitro osedlajte svojega konja, napolnite nahrbtnike in se nam pridružite na še enem nepozabnem srečanju. Uradni prihod je v petek od 18h dalje.

Cena za celoten vikend znaša 35 € in vključuje nastanitev, hrano ter material za delavnice.

Prijave za MLS pošljite blagajniku na e-naslov mitjabosnic@yahoo.com.au (Mitja). Rok prijave je 7. 3. 2018. Če želite voditi delavnico, pripraviti kviz, predavanje ali kako drugače sodelovati pri programu, se oglasite na forumu ali našem Facebook profilu.

Dogodek je namenjen članom Slovenskega Tolkienovega društva Gil-galad. Če članarine še niste poravnali, lahko to storite na dogodku samem.


Točna lokacija: Kal 13, 1431 Dol pri Hrastniku

Koordinate: 46.172825, 15.110011

Jesensko Mega Srečanje 2017

jms jms jms jms

Junijski piknik

piknik

Junijsko srečanje

PIKNIK

Junijsko srečanje je že tradicionalno poletno obarvano, saj se Gilgaladovci dobimo na pikniku! Igrali bomo igre, lovili frizbi, seveda pa tudi dobro jedli in pili.

Vabljeni ste torej v nedeljo, 25. junija, da se nam od 12. ure naprej pridružite ob reki Radovni, slab kilometer od naselij Gorje in Krnica. Lokacija: http://goo.gl/JhdrI2

Prispevek za udeležbo znaša 5€ na osebo, prijavite se na email našega podpredsednika: jaka.mur@gmail.com.

Rok za prijavo je petek, 23. junij. Takrat tudi sporočimo, če je v primeru napovedi zelo slabega vremena piknik prestavljen. Rezervni termin je predvidoma en vikend kasneje.

Seveda ste na vsa naša srečanja vabljeni tudi tisti, ki (še) niste člani!

Majsko srečanje

Sonček že sije, trava je zelena, Gilgaladovci pa polni energije, kar pomeni le eno - bliža se frizbol tekma!

Majsko srečanje se bo odvilo v nedeljo, 28. maja, od 10. ure dalje v parku Tivoli, tam nekje levo od promenade. Frizbol tekma bo osrednja aktivnost, pridite pa seveda tudi tisti, ki vas tekanje za frizbijem ne navdušuje kaj preveč, saj bo naše druženje čisto pravo mesečno srečanje. Po srečanju jo mahnemo še na pijačo/kosilo. Za informacije o tem, kje se nahajamo, lahko pokličete g. podpredsednika (Jaka: 040 531 553). Vabljeni!

V primeru dežja se dobimo v lokalu Dobra poteza (Železna cesta 14, Bežigrad) in odigramo kakšno namizno bitko.

Se vidimo! :)

majskosr

Dan branja Tolkienovih del 2017

V soboto, 25. marca, je svetovni dan branja Tolkienovih del, zato je to odličen dan za srečanje:) Dobimo se ob 18h v baru Hobit v Apačah pri Ptuju. Za prevoz lahko pišete na mejl. Pridružite se nam!

trd2017

Malo letno srečanje 2017

mls17

Srečno v 2017!

dec2

Januarsko srečanje

PRAZNOVANJE TOLKIENOVEGA ROJSTNEGA DNE

dec

Če bi bil J. R. R. Tolkien še živ, bi 3. januarja 2017 praznoval že kar 125. rojstni dan! V našem društvu je že dolgo tradicija, da se na ta dan zberemo, se zabavamo, kaj dobrega pojemo, spijemo, se obdarujemo in seveda po predlogu The Tolkien Society ob 21h tudi nazdravimo v čast našemu najljubšemu profesorju.

Dobimo se torej v torek, 3. januarja, ob 18h v Hostlu Celica (Metelkova). Torta bo, za pijačo pa bo poskrbel šank v hostlu, tako da je prosim ne nosite s seboj. Prinesite pa manjše darilce lastne izdelave oz. v vrednosti do 5€ za novoletni srečelov!

Ne pozabite, da se vam 31. decembra izteče članstvo v našem društvu, tako da vas prosimo, da članarino 20 € za leto 2017 poravnate kar na srečanju.

Več o tej lepi mednarodni tradiciji pa si lahko preberete tule: https://www.tolkiensociety.org/society/events/toast/

Decembrsko srečanje

Vabljeni na zadnje letošnje srečanje! nov

Jesensko mega srečanje 2016

jms jms

Na meji nevidnega

Vabljeni na Gil-galadovo stojnico na konvenciji Na meji nevidnega! nmn

Tolkien Reading Day 2016

TRD

Malo Letno Srečanje 2016

MLS

Januarsko srečanje II.

Tolkienov rojstni dan smo uspešno odpravili, čez deset dni pa se bo odvilo že drugo letošnje januarsko srečanje, ki bo tokrat športno obarvano.

V soboto, 30. 1. 2016, se dobimo ob 10h na sv. Katarini nad Ljubljano (Topol). Pripeljete se lahko z avtom in parkirate pri šoli ali gostilni, pohodniški entuziasti pa seveda pridite kar peš.

Pot nas bo peljala po poti pod Grmado, ustavili pa se bomo pri gostilni Pri Mehačk, kjer nas čaka tudi čisto pravo hobitsko kosilo. Hoje je za slabo uro po položnem terenu, ki je primeren tudi za popolne začetnike. :)

Prijave so obvezne do petka, 29. 1. Javite se Robiju na telefon 031 839 565.

V primeru slabega vremena pohod odpade, dobimo se na Ježici. Spremljajte novice in objave na forumu!

alt text

Vesele praznike!

Vesele praznike!

Januarsko srečanje

Dragi člani in ljubitelji fantazije,

leto se počasi izteka, kar seveda polege dobre hrane in pijače prinese še nekaj – praznovanje Tolkienovega rojstnega dne!

Dobimo se v nedeljo, 3. januarja 2016, ob 18h v društvenih prostorih na Ježici 29.

Spet bo na sporedu srečelov (če želite sodelovati, prinesite darilce lastne izdelave oz. v vrednosti do 5€), druženje ob prigrizkih in pa zdravica ob 21h.

Ker smo tik po volitvah, bo torto tokrat pripravila predsednica :) Tudi ostali sta vabljeni, da s seboj prinesete domače prigrizke in pijačo.

Na januarskem srečanju pa bo svoj drugi sestanek imel tudi debatni krožek, kjer se bomo pogovarjali o knjigi Arthurja C. Clarka Konec otroštva. Vabljeni vsi, ki vas zanima znanstvena fantastika, in ste knjigo prebrali.

Ne pozabite: na srečanju bo možno plačati članarino za 2016!

NMN 3!

Ne pozabite!

Letošnja konvencija fantazije in znanstvene fantastike Na meji nevidnega, na kateri sodeluje tudi Gil-galad, bo potekala 3. oktobra v športni dvorani Tabor v Ljubljani.

Vljudno vabljeni.

NMN

Septembrsko srečanje

Dragi hobiti in ostali ljubitelji dobre hrane in pijače!

Naslednje mesečno srečanje se bo odvilo to soboto, 26. 9. 2015 on 19:00 uri.

Tokrat bo malo drugače, saj smo se odločili, da preizkusimo ljubljanske kulinarične užitke. Dobimo se v Pivnici Union ob 19:00, kjer bomo preizkusili pestro ponudbo piv in domačih prigrizkov, nato pa se (če bo seveda volja) odpravimo še kam naprej. Prinesite prazne želodčke, dobro voljo in pa seveda nekaj gotovine, saj vsak plača svojo degustacijo. :)

Uradni del srečanja je namenjen načrtovanju stojnice na konvenciji Na meji nevidnega. Ob prijetnem druženju bomo izvedeli še kakšno zanimivost iz zgodovine piva in pivovarn v naši prestolnici. Vabljeni!

Pivce Vsi zamudniki za trenutno lokacijo pokličite na 041796699 (Urša).

Junijsko srečanje

V soboto, 27. 6. 2015, se bomo ob 10:00 dobili v naših prostorih (in na provizorični terasi) na Ježici. Tokrat bo naše srečanje spet malce bolj delavno, saj se pripravljamo na 17. Veliko letno srečanje.

Imeli bomo delavnico gorjač, ki jo vodi krvi željni Zurbagh, saj že eno leto ni mogel na brv zvabiti starešine med orki, Ga'arga strašnega.

Svoje prvo srečanje bodo imeli društveni trubadurji, 'Žgoleči Ainur'. Sestavlja se sveža pesmarica, hkrati pa se bomo dogovorili o glasbeni dejavnosti znotraj društva. Vsi željni ustvarjanja, od petja do tapkanja po bobnu v ritmih Srednjega sveta, vljudno vabljeni!

VLS - Veliko letno srečanje

Veliko letno srečanje (VLS) je največji dogodek, namenjen članom društva (čeprav se lahko vsi, ki to še niso, včlanijo na dogodku samem), ki ga prirejamo v društvu Gil-galad. Vsako poletje se zberemo in skupaj preživimo kar devet fantastičnih dni. Če želiš doživeti pravo vzdušje Gil-galada, tega dogodka res ne smeš zamuditi!

Na VLSju se ves čas nekaj dogaja – od delavnic in športnih aktivnosti do druženja in še marsičesa. Skoraj vsak dan se lahko udeležiš takšne ali drugačne ustvarjalne delavnice, igraš namizne igre, se udeležiš številnih športnih aktivnosti, sodeluješ v RISKu, ob večerih pa potekajo razni Tolkien kvizi, guess who in karaoke. Glavni dogodek je prav gotovo sobotni večer, ko priredimo tematski večer z bogato pojedino, na koncu pa običajno poteka še predstava ali gledališka igra.

Letos bo potekalo že 17. Veliko letno srečanje. Tokrat bomo zasedli kočo v Velikih Laščah, od 15. do 23. avgusta. Tema dogodka bo dežela konjenikov, Rohan.

Povezava do FB strani dogodka: https://www.facebook.com/events/1440894632878802/

VLS 17 debata na našem forumu: http://forum.drustvogil-galad.si/index.php?topic=829.0

Prijava na VLS: http://drustvogil-galad.si/vls/prijava/

VLS

Majski piknik

Poletje je že pred vrati in kot vsako leto ob tem času se bomo Gil-galadovci zbrali na pikniku, kjer se bo jedlo, pilo, ne bo pa manjkalo niti družabnih iger in drugih aktivnosti!

Vabljeni ste torej v soboto, 30. maja, da se nam od 12. ure naprej pridružite ob reki Radovni, slab kilometer od naselij Gorje in Krnica. Lokacija: http://goo.gl/JhdrI2

Prispevek za hrano in pijačo znaša 5 EUR na osebo, prijavite pa se lahko preko našega maila drustvo.gilgalad@gmail.com.

Rok za prijavo je četrtek, 28. maj. Takrat tudi sporočimo, če v primeru slabega vremena piknik mogoče odpade. V tem primeru bomo imeli srečanje v društvenih prostorih na Ježici, kjer bomo pripravljali material za Veliko letno srečanje.

V srcu Meglenega gorovja

V soboto, 2. maja, Slovensko Tolkienovo društvo organizira potep po labirintu nad goblinovim mestom. (Kolesarska avantura v labirintu opuščenih rovov rudnika pod Peco.) 

Kolesarjenje je primerno za vsakogar (lene hobite, športne vilince ali okorne škrate) in traja dobri 2 uri z občasnimi postanki. V srcu gore bomo v veliki jami imeli tudi branje izbranih odlomkov iz Hobita!

Zbrali se bomo ob 13.00 v Mežici pri glavni stavbi poslopja Podzemlje Pece. Tako bomo pred vožnjo imeli dovolj časa še za kavico in ogled muzeja. Kolesarjenje stane 18,00 EUR na osebo, dodatnih 10,00 EUR pa stane izposoja gorskega kolesa.

Kolesa se lahko izposodijo na licu mesta, lahko pa seveda pripeljete tudi svoja, v kolikor so primerna za takšno vožnjo. V jami je 10°C, zato se primerno oblecite, da vas ne bo zeblo.

Peca

Za udeležbo je potrebna obvezna predhodna prijava pri Rebeki (witch_from_gondor @hotmail.com), in sicer do srede, 29. aprila. Dogodek ni le za člane STD Gil-galad, vendar bodo člani v primeru velikega povpraševanja imeli prednost. Imamo namreč zgornjo omejitev na 20 do 22 oseb.

Marčevsko mesečno srečanje

Leto je v polnem zamahu in Gil-galad se vsekakor že pripravlja na nove podvige. Kot prvo je na vrsti urejanje nove pridobitve Gil-galada - društvenih prostorov.

Vsi člani in nečlani ste torej vljudno vabljeni na mesečno srečanje ob 11h v soboto, 28. 3., kjer se bomo družili in v skupinskem duhu popisali in preložili društveni inventar. Ni ga malo!

delo

Tolkien Reading Day

Bliža se nam 'Tolkien Reading Day'. Mednarodni dan branja Tolkienovih del, ki ga že vrsto let spodbuja uradno Tolkienovo društvo v Angliji.

V sredo, 25. marca, vas ob 18:00 zvečer vabimo, da se nam pridružite v novih društvenih prostorih na Ježici 29, v Ljubljani.

Letošnja tema je 'prijateljstvo'. Letos še posebej spodbujamo branje v dvojicah ali skupini. Izberite si odlomek (naj ne bo predolg) in ga preberite ali odigrajte v naši družbi. Dogodek bo zelo sproščen, poskrbeli bomo za tople napitke in nekaj sladkega.

druženje

Tolkienov dan v Butiku Polmesec

V soboto, 21. 3. 2015 bomo ob 10:00 člani društva Gil Galad v Butiku Polmesec na poseben način praznovali Tolkienov dan.

Z bannerji in kratko predstavitvijo bomo predstavili naše društvo in dejavnosti, v katerih sodelujemo. Prisluhnili bomo kratkemu koncertu v katerem bomo slišali nekaj pesmi iz Gospodarja prstanov in Hobbita. Razpolagali bomo tudi z kratkimi namiznimi igrami in po potrebi, če bo dovolj zanimanja izvedli kako kretko delavnico tengwarja, orkovščine ali Khuzdula

Vljudno vabljeni na Gallusovo nabrežje 7, v Butik Polmesec.

Ring

Novembrsko srečanje

V soboto, 29.11., se bo ob 10.00 v novih prostorih na Ježici 29 v Ljubljani odvijalo novembrsko mesečno srečanje.

Vabljeni ste vsi, ki bi radi preživeli en zabaven dopoldan v naši družbi. Upamo, da vidimo čim več novih obrazov!

Tokrat smo pripravili tudi zanimiv program. Poleg običajnih aktivnosti (prihajajoči dogodki, obisk tujih dogodkov, igranje namiznih iger) bo najprej potekala tekmovalna debata, nato pa se bomo odpravili v svet Hobita in zadnjega dela trilogije.

Med drugim bomo zbirali napovedi scen za katere mislite, da se bodo zgodile v filmu. Te bomo do društvenega ogleda Hobita zapečatili v skrinjo, nato pa jih prebrali in zmagovalcu podelili nagrado.

Še nekaj napotkov do lokacije: Prostori se nahajajo na Ježici 29 – Zemljevid

LPP progi 6 in predvsem 14 ustavljata v neposredni bližini. Postaja Kališnikov trg, kjer ustavlja avtobus številka 14, je od lokacije oddaljena slabih 50 metrov, medtem ko številka 6 ustavlja na postaji Ruski car, ki je od lokacije oddaljena približno 200 metrov.

V neposredni okolici je možno tudi brezplačno parkiranje avtomobila. Vsi kolesarji lahko svoja kolesa varno zaklenete ob prostorih. Vhod v prostor je tu: http://goo.gl/kRtO9d, na južni strani stavbe, nasproti blokov Glinškove ploščadi.

Če se izgubite, pokličite na 041/737-794!

predvidevanja

Delovno srečanje

To soboto, 4. 10. bo ob 10h srečanje v Črni luknji. Zaželjena čim večja udeležba, kajti prestavlja se društvena knjižnica.

Litererni večer

To sredo, 24. 9. 2014, se bo ob 18h, v Mestni knjižnici Ljubljana na Tržaški cesti v Viču odvijal poseben dogodek.

Gre namreč za literarni večer v okviru Tolkienovega tedna, katerega glavna tema je Tolkien kot pesnik. Med bralci bo tudi nekaj naših članov, ki bodo med drugim postregli tudi z recitacijo pesmi v vilinščini.

Vljudno vabljeni.

Tolkien

Jesensko Mega Srečanje (JMS)

Novost letošnjega leta:

Umetniški natečaj bo tokrat potekal na prvem tradicionalnem Jesenskem Mega Srečanju (JMS). V osnovi gre za jesenski MLS pri katerem glavni del predstavlja umetniški natečaj ter podelitev nagrad.

JMS bo potekal od petka, 7. do nedelje 9. 11. 2014 v koči na Obretanovem, ki je vsem dobro znana po pretelkih MLS-jih.

Cena 30€/osebo za cel vikend vključuje 6 obrokov in 2 nočitvi.

Prijave sporočite najkasneje do 5. 11., na jaka.mur@gmail.com

Obretanovo

Umetniški natečaj: Bobni v globinah

»We cannot get out. We cannot get out. They have taken the bridge and Second Hall. The pool is up to the wall at West-gate. The Watcher in the Water took Óin--we cannot get out. The end comes soon. We hear drums, drums in the deep."

Bliža se jesen in z njo umetniški natečaj. Letošnji naslov se glasi Bobni v globinah in je tako tematika povezana škrati in njihovim domovanjem v Moriji, s temačnimi predori pod Meglenim gorovjem, neverjetnimi izkopaninami Balinovih prednikov, pošastmi in stvori, ki živijo v globinah, ...

Tema je obširna, zato uporabite vso svojo domišljijo, kajti časa imate le do začetka novembra, natančneje 7. 11. Natečaj

Konvencija Na meji nevidnega

NMN

Bliža se nam največji geekovski dogodek v Sloveniji! Konvencija Na meji nevidnega 2014!

Zopet bomo napolnili prostore plesne šole Bolero s polnimi stojnicami, norimi kostumi, namiznimi igrami in pestrim programom.  Te zanima soočenje mladih slovenskih ustvarjalcev na področju nam ljubih žanrov? Kaj pa spoznati kraljevo družino iz Westerosa?

Pridi v soboto, 13. septembra ob 10.00 uri na Dunajsko 49 v Ljubljani! NMN2

Frizbol turnir

VLS se neustavljivo bliža, športni navdušenci pa žalostnih obrazov razmišljamo kaj bomo brez frizbola.

Igralci, navijači, športni fotografi in firbci, se torej v petek, 25. 7., od 16h naprej pripeljite na Krvavško 16. v Vodicah, kjer se bomo razporedili v skupine, se ogreli, odžejali in raztegnili mišice ter se odpravili na 'prizorišče', kjer se pripravlja prvi vsakoletni frizbol turnir.

Ob zadostnem številu prijav se po turnirju lahko za lačne igralce pripravi manjši piknik. Ker pa nas letos vreme žal ne mara preveč pozorno spremljajte novice, kajti možnost odpovedi ali prestavitve dogodka, na soboto ali nedeljo še visi v oblakih.

Frizbol Frizbol2

VLS 16. Valinor

VLS

Informacije

Prijava

G-g Piknik

Srečanje, G-g piknik, poležavanje, pečenje, pitje, pogovori, prigode in obvezna participacija ;)

Prvo pravo poletno srečanje, ko je sonce že visoko na nebu in toplo greje tla, bomo speljali v obliki piknika.

Kot lansko leto je tudi letos lokacijo posodil naš društveni kuhar Stojan. Gre za majhno, ljubko travnato zaplato na okljuku reke Radovne, slab kilometer naprej od naselja Krnica. Lokacija: http://goo.gl/JhdrI2

Da pa ne boste kar takoj krenili na pot, je pomemben podatek tudi to, da bo piknik potekal v soboto, 5. 7., od 12h naprej.

Ker smo društvo hobitov in radi jemo dobro hrano, bo tudi tokrat poskrbljeno, da ne bomo ostali lačni in žejni, naloga vsakega posameznika je edino to, da v skupni kupček prispeva 5 € za nakup vseh sestavin.

Kot prijava šteje odgovor na društven mail ali pofočk na FB Gil-galad!

Piknik Frizboll

Branje Tolkienovih del

BranjeTolkienovihDel

Malo letno srečanje

MLS

MLS

22. 2. 14

Februarsko srečanje članov društva Gil-galad ob 10h v dvorani Knjižnice Bežigrad.

Pesek in kri:Vse o snemanju. Dan branja Tolkienovih del: Bralci in odlomki. Ogled narodne galerije: Datum in skupina. Delavnice na MLS: Vse o MLS. Društveni inventar: Zbrati, popisati, spraviti. Delavnica gorjač: Čas za gorjače mk. 2. Risk: Zgodba gre naprej. Dokumentarec: Ogled pod vodstvom Ajde.

Po srečanju se bomo odpravili na kosilo, kamor ste vljudno vabljeni vsi prisotni člani.

Srečanje društva

Mesečno srečanje društva Gil-galad

Sobota 25. 1. 2014 ob 10h na znani lokaciji – v Knjižnici Bežigrad.

Program je sledeč:

Uradni del: - MLS, - obisk dogodkov in prireditev tujih društev, - interesne skupine znotraj društva.

Neuradni del: - izdelovanje družabnih iger. (material priskrbi društvo, ideje in dodatke priskrbite člani)

3. januar

3.januar

KAJ: Praznovanje Tolkienovega rojstnnega dne. KDAJ: petek, 3. 1. 2014, ob 18.00 KJE: Medvode, mladinski center JEDRO.

Kot je že v navadi bomo nazdravili in upihnili svečke ob 21:00.

Na srečanju se bo tudi zabavalo, igralo namizne igre in izvedlo tradicionalni srečelov. Vsak udeleženec srečelova naj pridene majhno darilce, v vrednosti do 5€.

Zaključek natečaja

Zaključek natečaja, predstavitev izdelkov, podelitev nagrad in splošna obladija se bodo zgodili v soboto 26. 10. 2013, ob 10.00, v prostorih knjižnice Bežigrad.

Brez vere je tisti, ki želi srečno pot takrat, ko postane pot temna

(Faithless is he that says farewell when the road darkens)

V Srednjem svetu se je veliko potovalo in v večini opevanih primerov ta pot ni bila lahkega značaja. In kadarkoli je kdo odšel na pot, je nekdo ostal zadaj. Avariji so se poslovili od Vanyar, Noldor in Sindar, ko so šli ti iskat lepše življenje na Zahod. Fëanor je zaklical svoj zbogom prebivalcem Valinorja, preden je popeljal del Noldor izpod valarskih okov (ali iz blišča v bedo, kot vam je ljubše). Lúthien in Beren se nista poslovila od domačih, ko sta se odpravila na svojo težavno misijo, in s tem povzročila mnogo bolečine Thingolu. Túrina je materino slovo, ko je moral v Doriath, globoko zaznamovalo. Bilbo je tekel na pustolovščino s škrati brez pravega slovesa od rojakov, Prstanova druščina pa je imela nekoliko več vzpodbude (citat v naslovu je Gimlijev), a je bila zato njena pot toliko bolj mračna. In o orkovskem doživljanju popotovanj ni Tolkien zapisal niti besede.

Potovanja, misije in slovesa so torej rdeča nit letošnjega natečaja, lahko pa tudi karkoli drugega, če vam citat prišepne drugačno idejo. Kar se tiče tipa izdelka, seveda ni omejitev (sprejema se vse od haikujev do dokončanega nebotičnika v obliki poslavljajočega se zmaja). Dobrodošle torej prozne, pesniške, likovne, oblikovalske, video, glasbene, kuharske, gledališke, telovadne, avtokleparske itd. stvaritve.

*Na natečaju lahko sodelujejo tudi ne-člani, vendar ne v tekmovalnem delu.

Avgustovsko srečanje

Naslednje srečanje bo to soboto, 31. 8. 2013, ob 10.00 v parku Tivoli v Ljubljani. V primeru slabega vremena pa bo prestavljeno v knjižnico Bežigrad. (Prosim, da v petek zvečer ali soboto zjutraj preverite novice na spletni strani oz. forumu.)

Naredili bomo pregled prihajajočih dogodkov (konvencija Na meji nevidnega, obisk avstrijskega in madžarskega društva, natečaj ...), predsednik pa bo predstavil tudi novi veliki društveni projekt.

Kaj se dogaja v mesecu juniju

Pozdravljeni!

No, pa je tudi k nam prišla vročina iz središča Gore pogube. Poletje je tu in le še mesec in pol nas loči od Velikega letnega srečanja. V tem času pa se bo zvrstilo še kar precej dogodkov, srečanj in delavnic. Poletje bo precej pestro, ampak najpomembnejše nas čaka v prvem tednu avgusta. Vabila za Veliko letno srečanje ste že dobili pred parimi tedni in sedaj vas samo še opominjamo, da se čim prej tudi prijavite! (Prijavnice najdete na uvodni strani!)

Junijsko mesečno srečanje - PIKNIK

Naslednjo soboto, 29. 6. 2013, pa bo prišel čas za pravo hobitsko obladijo! Tokrat se bomo odpravili na Gorenjsko, Bled. Naš zvesti kuhar Stojan je odkril en skrivnosten kotiček ob potoku z obilo sence, ne manjka pa niti prostora za frizbol. Navodila

Zbirati se bomo začeli ob 14.00, za prevoz se pa prosim oglasite na forumu , da se bomo lažje organizirali po posameznih avtih. Kot ponavadi se je potrebno predčasno prijaviti, saj drugače ne boste dobili čevapčičev! :)

Prosim, če do srede, 26. 6., pošljete svojo prijavo na mail: jaka_mur[afna]t-2.net . Za hrano bomo na pikniku pobirali po 5€.

Mi priskrbimo: dobro hrano, vodo in sok, vse za frizbol (če bo prostor v avtu, pa še troll ball). Priporočamo, da s sabo vzamete: kremo za sončenje, piknik odejo, dodatno pijačo in družabne igre (naročniki boste tam dobili VLSO!).

piknik prostor

Strip-bazar v Celju

To soboto, 22. 6. 2013, bo društvo Gil-galad zopet sodelovalo s striparnico Oblaček. V soboto se vam v knežjem mestu, natančneje v Celeia Parku obeta zanimiv popoldan z delavnicami risanja stripov, predstavitvami in seveda bazarjem, kjer bo vsak ljubitelj našel kakšno knjižico zase. Začetek je predviden ob 10.00.

Majsko srečanje

Spet se nam vztrajno bliža novo mesečno srečanje. Ker nam aprila žal ni uspelo izpeljati potopisnega predavanja o filmskih lokacijah Gospodarja prstanov, bomo to storili na majskem srečanju.

Dobimo se torej v soboto, 25. 5. 2013, ob 10. 00, v dvorani pod knjižnico Bežigrad (Einspielerjeva ul. 1).

Program se bo najprej dotaknil društvenih dogodkov kot so junijski piknik, raznovrstne delavnice, literarni večer v Logatcu in seveda VLS. Nato pa se bomo preko fotografij podali v prostrane dežele Nove Zelandije.

Pa ne pozabite na brisače! :)

Dogajanje v društvu

V preteklem mesecu so se znotraj društva začele ustvarjati večje interesne skupine. Trenutno so najbolj aktivne Penasti vitezi, Vairine niti in večeri družabnih iger. Poleg teh treh pa deluje tudi izvrstna E-delavnica Quenye.

Vse skupine imajo svojo izbo na forumu:

E-delavnica Quenye; Vairine niti (pisanje proze); Večer družabnih iger; Penasti vitezi (bojevanje);

Izpostavila bi le večer družabnih iger, saj je naslednji že to nedeljo, 5. 5. 2013, ob 17.00. Tokrat se bomo dobili pri Manji v centru mesta Ljubljana. Vsi zainteresirani mi prosim sporočite svoj prihod na mail ali PM na forumu, da vam nato pošljem tudi točno lokacijo. (witch_from_gondor(at)hotmail.com)

VLS organizator

slika vlso

Prestavitev lokacije srečanja!

Nujno, nujno!

Jutrišnje aprilsko srečanje prestavljamo v objem Tivolskih dreves. Kdor se bo odpravil v knjižnico, bo stal pred zaprtimi vrati (državni praznik)!

Vseeno se bomo dobili ob 10.00 ampak tokrat na začetku promenade v Tivoliju. S sabo po možnosti prinesite kakšno piknik odejo.

Beseda bo v glavnem tekla o letošnji petnajsti obletnici društva! Pridite z idejami in željami, kaj bi radi ustvarjali, o čem debatirali, ...

Vsak geek s kondicijo, pa se bo lahko izkazal tudi v letošnji prvi Frizbol bitki. Ne pozabite na dobro obutev!

*V primeru, da nas preseneti dež se bomo zbrali oz. prestavili v Hostel Celica, na Metelkovi. Če nas ne najdete, me pokličite na telefon: 040/886-727 (Rebeka)

Aprilsko srečanje

branje

Branje Tolkienovih del v Celju

branje

Vabilo in opomnik

Pozdravljeni!

Sonce nas vztrajno vabi ven, vendar se ne damo! Bližata se dve srečanji, ki ju bomo preživeli v zaprtih prostorih, kmalu (morda že aprila) pa se bomo podali tudi v naravo ali vsaj v Tivoli!

Prvo srečanje bo, kot je že v prejšnji novičji povedano, praznovanje mednarodnega dneva branja Tolkienovih del, ki ga bomo primerno počastili – z branjem Tolkienovih del. Dobimo se ta ponedeljek, 25. 03. 2013, ob 19:00 v Mladinski knjigi na Wolfovi ulici 8 v Ljubljani.

Drugo srečanje pa bo tradicionalno vsakomesečno, vendar smo ga zaradi velikonočnih praznikov prestavili z zadnje sobote marca na prvo soboto aprila. Dobimo se torej 06. 04. 2013 ob 10:30 v Knjižnici Bežigrad na Einspilerjevi ulici 1 v Ljubljani. Kot vedno se bomo pogovarjali o preteklih in pričakovanih dogodkih, zaradi spleta okoliščin pa zna biti še posebej zanimivo ...

Vabljeni!

Vabilo na dan branja Tolkienovih del

Image and video hosting by TinyPic

Dvojno obvestilo

Pozdravljeni Gil-galadovci, bodoči Gil-galadovci in ostali, ki vas zanima, kaj se pri nas dogaja!

To soboto, 26. januarja, se ob 10:30 dobimo na mesečnem srečanju v knjižnici Bežigrad. Tokrat bomo priča potopisnemu predavanju iz Lustrumfesta, ki so se ga jeseni udeležili naši člani, pogledali pa si bomo tudi predavanje znanega raziskovalca Tolkienovega Srednjega sveta Toma Shippeya.

Kot vedno se bomo pogovarjali o preteklih podvigih, načrtih za bližnjo in daljno prihodnost in se ob vsem sproščeno zabavali. Najbolj aktualna tema je bližajoče se Malo letno srečanje, več o tem pa spodaj!

dvojno obvestilo

Pozdravljeni!

Zadnji tedni so bili za nas zaradi premiere filma Hobit: Nepričakovano potovanje zelo zabavni in aktivni!

Udeležili smo se namreč dveh velikih premier, ene v BTC-ju v XpanD-u in druge v Kranju v Planetu Tuš. Na obeh smo pripravili stojnico, se oblekli v kostume (Miškota v trola), poželi uspeh in se celo pojavili v nekaj medijih. Ker slika pove več kot tisoč besed, obiščite galerijo na povezavi: http://govori.se/fotografije/na-zabavi/foto-hobit/.

Ena od zabavnih aktivnosti (poleg npr. gorjačanja in fotografiranja z nami) je bila tudi nagradna igra, v kateri so morali udeleženci uganiti ime Thorinovega očeta. Odgovor je bil seveda Thrain (II), izžrebani nagrajenec pa je Dominik Žulovec Sajovic, ki dobi letno članarino v našem društvu! Nagrado prejme na našem prvem srečanju, 3. januarja, več o tem pa spodaj. Čestitamo!

Ker smo že pošteno zakoračili v december, voščilnic za naše prijatelje pa še kar ni, organiziramo temu namenjeno delavnico! Ta petek (21. decembra) ob 16h se dobimo pri našem podpredsedniku Maticu Zupanu doma (Rožna ulica 35, Prule, Ljubljana). S seboj prinesite karkoli se vam zdi uporabno za izdelavo gil-galadovskih voščilnic. Dovolj so tudi zgolj spretni prsti, če jih imate!

Kot omenjeno, se prvič po novem letu vidimo 3. januarja na praznovanju Tolkienovega rojstnega dne. Dobimo se ob 18h v klubu Jedro (Cesta ob Sori 15, Medvode). Kot je že tradicija, bomo imeli srečelov, namenjen vsem, ki bodo s sabo prinesli darilo. V poštev pride karkoli, samo da je vredno več od starega štumfa ali koledarja za leto 2012. Lepo vabljeni!

Lepe praznike vsem in se vidimo!

Premiera v Planetu Tuš

Zadeni VIP vstopnico za ogled filma Hobit: Nepričakovano potovanje v Planetu Tuš

Image and video hosting by TinyPic

Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad sodeluje tudi na premieri prvega dela Hobita v Kranju! Obiščite nas na stojnici v četrtek, 13. decembra. Pripravljamo vam nagradno igro, tekmovanje v gorjačanju ter zabavno animacijo. Vabljeni!

Uradna novička

Nagradna igra Blitz Film

Zadeni vstopnico za premiero filma Hobit: Nepričakovano potovanje

Slovensko Tolkienovo društvo v sodelovanju z distribucijo Blitz Film podeljuje vstopnice za ogled premiere težko pričakovanega prvega dela Hobita. Deli in všečkaj na Facebooku in se poteguj za številne lepe nagrade!

Na premieri filma v Koloseju sodeluje tudi STD Gil-galad. Obiščite nas na stojnici!

Novembrsko srečanje

V soboto, 24. novembra se dobimo v knjižnici Bežigrad (Einspillerjeva ulica 1, Ljubljana), kjer smo par let nazaj že imeli srečanja.

Srečanje bo kar pestro ker nas čaka:

  • Sestavljanje paketa, ki ga bomo poslali novim Tolkinovcem v Bosni.
  • Taktiziranje našega udejstvovanja ob premieri (Jacksonovega) filma Hobbit.
  • Debatiranje o naslednjih srečanjih do vkjučno 3. januarja, ko je praznovanje Tolkienovega rojstnega dne.
  • Pomoč pri pripravi predavanja v Mladinski knjigi.
  • Razmišljanje o delavnici voščilnic
  • Igranje namiznih iger, ko predelamo zgornje točke. Prinesite jih torej s sabo!!

Pridite v čim večjem številu!

Kreativni natečaj

Pozdravljeni!

Radagast se je podal nazaj v južne dežele, Dain je šel počivat na Samotno goro, Thranduil pa se je za nekaj časa zaprl v svoje sobane in se končno naspal. Da, Velikega letnega srečanja je konec. Kostume smo pospravili, gorjače in meči so spet zapakirani v predsednikovi kleti, naše lepe sinje modre čašice pa se sušijo na njegovem balkonu. Ampak pravi Gilgaladovci ne počivajo!

Kot nam je že v navadi, smo po končanem VLSju razglasili temo letošnjega Kreativnega natečaja!

Vladarji zahoda

Naslov že devetega natečaja po vrsti je: Vladarji zahoda.

V ta naslov spada ogromno stvari: Vladarji Zahoda so v prvi vrsti Valar, vendar so lahko tudi vladarji Belerianda ali nam poznanega zahodnega dela Srednjega sveta. Prav tako, kot je široko zastavljen naslov, pa so tudi opcije za izdelke praktično neskončne: lahko kaj napišete, narišete, zapojete, zaplešete, ustvarite iz gline, fimo mase, žice in podobnih materialov, skuhate ali spečete, zašijete, zaigrate...

K ustvarjanju ste vabljeni prav vsi! In splača se potruditi, kajti nagrade so že tradicionalno mamljive. :)

Zaključek natečaja bo zadnji vikend v oktobru, do takrat pa le pridno ustvarjajte! Pobrskajte po naši galeriji in obudite spomine na pretekla leta, ko so se mize šibile pod težo tort, čelad, sekir in mogočnih prstanov.